Vaderdag

Voor vaderdag maakten we dit jaar een prikbord van kurk en een gelukspoppetje om er op te prikken. 

Kettingreacties

Bij juf Jolien leerden we onlangs over kettingreacties. Maar wat was dat nu weeral.. Iets van een actie die wordt veroorzaakt door een vorige actie. Bijvoorbeeld een domino steen die een andere domino steen om gooit. Wij kregen de opdracht een zo goed mogelijke kettingreactie te maken. Hier vind je enkele foto's van het resultaat laughing

Techniek

De eerste les techniek is een feit. Wij mochten experimenteren met verschillende soorten materiaal om een zelfrijdende wagen op de kracht van lucht te maken.  Daarna hielden we een race op de speelplaats om te kijken wie de snelste had gemaakt. Wie was het snelst? 

Volksverhalen

Vandaag hebben we enkele bekende volksverhalen nagespeeld. Zo kwam Olde Bôppe, toen het pannenkoeken regende, heksen op de koffie en Marietje, de prinses op de erwt aan bod. 

Moederdag

Wij maakten voor Moederdag een bloempotje uit cement en een kaartje in 3D. 

American Games

Dinsdagnamiddag zijn wij samen met het zesde leerjaar "American Games" gaan spelen in de sporthal in Moorsel, Baseball, rugby, hockey, American football,... zijn enkele van de vele sporten waarmee we hebben kunnen kennismaken.